Преди Созопол – Пирин (Бл) (вероятен състав)

0

Созопол приема Пирин (Благоевград) в мач от 1/8-финалите за Купата на България. Двубоят е днес (27 октомври), от 16:00 ч. на стадион „Арена Созопол“.

„Небесносините” показват отлична форма и жънат победа след победа във Втора професионална лига. В

[sociallocker id=5830]

последния кръг бе победен и лидерът Септември (София). Това допълнително ще повдигне самочувствието на футболистите и те ще хвърлят всички усилия, за да продължат в следващия кръг. През миналото издание на надпреварата, морският тим достигна до фазата на ¼-финалите, след като елиминира Ботев (Пд). Там възпитаниците на Румен Димов отстъпиха на бъдещия носител на трофея ЦСКА. Сега те ще опитат поне да дублират това си постижение, отстранявайки „орлетата”.

Наставникът на Созопол няма да може да разчита на четирима от своите играчи. Извън групата заради контузии остават Диян Хаджиев, Милен Димов и Иван Стоянов. Героят от двубоя със Септември (Сф) също е получил травма и няма да се рискува с включването му в игра. Специалистът има навика да прави ротации в състава си за всеки мач, а това в особена степен важи за Купата на България. Макар да се преследва победата и продължаване в следващия етап, очакванията са да има доста размествания в стартовите единайсет. По всяка вероятност, в сравнение с мача срещу тима на Николай Митов, ще има 5-6 промени.

„Очаква ни интересен двубой срещу съперник, когото уважавам изключително много. Винаги, когато играят отбори от Първа срещу Втора лига, фаворит е този от Първа. Ние, обаче ще опитаме да покажем нашата игра, нашия стил. Ще има промени в стартовия състав. Отново ще направим ротации, както и във всички останали срещи. Най-вероятно ще има 5 или 6 промени от състава, който игра срещу Септември (София). Знаете, че веднага след това ни предстои и много сериозна среща от първенството – срещу Поморие. Срещу Пирин се надявам да стане истински празник за хората по трибуните. Дано ние бъдем по-добрият отбор“, коментира KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

Вероятен състав на Созопол: Св. Нотев, Ст. Мантаров, Г. Хашев, П. Ганев, Г. Радев, М. Мустафа, Б. Борисов, Кр. Пешов, Ант. Иванов, М. Георгиев, Кр. Тафраджийски

Резерви: М. Теменлиев, Анг. Делчев, Ив. Янчев, Ст. Митев, Як. Идризов, М. Радев, Д. Христов

Контузени: Ст. Баев, Д. Хаджиев, М. Димов, Ив. Стоянов

Наказани: Няма

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]