6 медала за родното Таекуон-до от супер турнир в Белгия

0
IMG 959d260eaa58ca4921d4f9f5cbea0c0d V

Само няколко дни преди старта на второто Мултиевропейско първенство по Таекуон -до, което ще се проведе в столичната АСИКС АРЕНА от 21 до 24 март, а участие ще вземат 2000 състезатели, успехите на българските таекуондисти в Европа не спират. Те се завърнаха с цели 6 медала от силния международен турнир Belgium Open 2019.
Пет състезатели от Таекуондо клуб Рамус и един от ТК Ахил доказаха, че са сред най-добрите в Европа и света. Катогоричен шампион при кадетите стана Християн Георгиев след четири победи срещу представители на Белгия, Испания, Германия и Швеция.
При юношите бронзови медали спечелиха Божидар Аврамов и Теодор Здравков, като всеки от тях премина успешно в три кръга, а малшанс в последните секунди лиши от медалите Яна Тасева и Емил Моллов, които преди това бяха победили съперници от националния отбор на Полша и Испания. Състезателите бяха водени от замeстник председателя на БФТ Димитър Михайлов.
Имаше българско присъствие и сред съдиите, където участие взеха Виктория Иванова, Радостин Григоров и Борислав Илиев и още веднъж затвърдиха добрия имидж на българското съдийство.