3 плюса и 3 минуса за „червените“ след победата в „Надежда“

0
cska
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София бе задължен да спечели срещу Локо Сф и го направи. Да, „червените“ не играха много красиво и се представиха много по-бледо, отколкото в последния си мач преди паузата, когато помляха солидния тим на Ботев Пд с 4:0. Но в „Надежда“ само и единствено едно нещо имаше значение – трите точки. Ето кои според „Мач Телеграф“ са трите плюса и трите минуса за „армейците“ от гостуването на Локо Сф.

ПЛЮСОВЕ

Победа, въпреки проблемите
Факт е, че домакините са в сериозна криза и ще се борят за оцеляването си до края на сезона. Но пък и Нестор Ел Маестро имаше своите проблеми. С травми са Хайнц, Матай и Турицов, които са основни единици. Християн Петров и Станислав Шопов пък играха само 4 дни, след като излязоха като титуляри при успеха на младежите срещу Полша и в тях определено имаше натрупана умора.

Драматичният успех на Лудогорец не повлия негативно на „червените“
Само няколко минути преди мача с Локо Сф, основният конкурент за титлата Лудогорец постигна измъчена победа над Локо Пд и то в самия край на срещата, което неминуемо повлиява на психиката на играчите на ЦСКА-София, които със сигурност са се надявали на грешна стъпка на разградчани. Въпреки това обаче, „червените“ влязоха сериозно в мача и рано вкараха гол на спокойствието.

Край на негативната серия в „Надежда“
Не трябва да забравяме и невървежа на „армейците“ в „Надежда“. Слаб, добър, Локо Сф не беше губил в своя дом от ЦСКА-София от вкарването на „червените“ в елита. Е, най-после на тази серия бе сложен край.

МИНУСИ

Картонът на Юга
Че картонът на Амос Юга не беше заслужен, е ясно. Но въпросът е защо капитанът на ЦСКА-София не беше запазен за този мач. Първо, че той пътува до Шри Панка, за да играе два двубоя с националния тим на ЦАР. Сега предстоят тежки битки с Локо Пд и най-вече – с Левски. И точно заради това Нестор Ел Маестро трябваше да даде почивка на своя лидер.

Несериозното отношение на Каранга
Фернандо Каранга отбеляза два гола на Ботев Пд и фен-вете очакват водопад от попадения от бразилеца. Но срещу Локо Сф той не игра съсредоточено. Да, удари гредата, но направи и пропуски, които в крайна сметка можеха да костват трите точки на ЦСКА-София. Важно е Каранга да се съсредоточи за предстоящите мачове и да спре с леките пропуски.

Слабости в защита
Локо Сф е вкарал едва 20 гола от началото на сезона, а в същото време е допуснал цели 47. Но въпреки това Карлос Франса и компания поставиха под напрежение защитата на ЦСКА-София и ако не беше вратаря Густаво Бусато, трите точки можеха да се изплъзнат от „армейците“. Ако тези слабости в защита не се поправят, „червените“ може да имат сериозни проблеми срещу Локо Пд и Левски.