Славия отмъква титуляр на Дунав без пари?

0
levski slaviq 330
-
-

Спортно-техническият щаб на Славия проучва възможността да привлече вратаря на Дунав Мартин Луков, твърди „Тема спорт“. Контрактът на стража с русенци изтича и той става свободен агент след края на сезона. През голяма част от кампанията Луков лекува травма и това бе причината да бъде под рамката само в 12 шампионатни мача. 24-годишният вратар е един от вариантите пред белите.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич иска да привлече още един опитен страж. В момента №1 за белите е Георги Петков, който е на 42 години. Той ще продължи да играе, но няма да е всяка седмица на вратата. Освен с Петков, столичани разполагат с още трима младоци – италианеца Емануеле Джерия, Ивайло Василев и Лука Наков. Те обаче все още не са готови за титуляри, въпреки че през този сезон направиха дебют в елита.

През кампанията освен изброените играчи Славия ползва още двама вратари – освободения Марио Кирев и продадения на Олимпиакос Антонис Стергиакис. За правата на последния белите ще получат около 750 хиляди евро. Гъркът бе на вратата на белите в 22 шампионатни двубоя.

19-годишният Стергиакис няма да застане под рамката на Олимпиакос още този сезон. Грандът от Пирея ще го преотстъпи в друг елитен тим -Паниониос. Там Антонис ще се бори за титулярно място със словенеца Матич Котник.