3 часа разпитват бащата на едно от децата със свастиките

0
levski slaviq 347
-
-

Петър Атанасов, бащата на едно от децата, изрисувани с нацистки символи и други обидни надписи, които бяха снимани на финала за Купата на България между Левски и Славия преди седмица, вчера беше на разпит в полицията. Той продължи близо 3 часа. Междувременно тече и проверка на Държавната агенция за защита на детето (ДАЗД).

Пред полицаите Атанасов е казал, че не той, а съвсем други хора са изрисували сина му. Според източници на bTV той не е бил много убедителен и не е посочил кои са тези други хора. Атанасов е върл фен на Левски – подписът му дори в личната карта бил „Левски“.

Наказателният кодекс в чл. 108 инкриминира проповядването на фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй. Наказанието е лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева. Наказание за неупражнен родителски контрол може да наложи и ДАЗД, а и футболният клуб Левски също може да получи наказание – до 25 хиляди лева.