Левски започва преговори за продажбата на халф, преотстъпва юноша

0
-
-

Ръководството на Левски отново ще води преговори с Динамо Букурещ за Нелуц Рошу. Сините искат да се разделят с халфа, който не попада в сметките на Делио Роси. 24-годишният полузащитник бе привлечен на “Герена” миналото лято. За правата му сините платиха 100 хиляди евро на Виторул. Рошу бе твърд титуляр при Николай Митов, но след идването на Делио Роси едва намираше място в групата. През зимата двата клуба водиха разговори за трансфер, но не се разбраха. Сега преговорите ще бъдат подновени. През месец януари имаше вариант Рошу да бъде пратен под наем в Славия, но белите в крайна сметка се отказаха от подобна възможност.

Сините отново са насочили поглед към румънски пазар, от който в последната година привлякоха четирима души – Нелуц Рошу, Серджиу Буш, Филипе Нашименто и Ривалдиньо. Сред вариантите за привличането на нов бек е 22-годишният Йонуц Панциру, който е собственост на Поли Яш.

От “Герена” пък планират да преотстъпят през следващия сезон младока Ивайло Найденов. Той е халф, но през тази кампания бе преквалифициран на десен бек. Той не се справяше добре на тази позиция. Преди снощния мач с ЦСКА-София 20-годишният футболист бе на терена общо в 9 срещи – 8 за първенство и 1 за купата. В 5 от тях той бе титуляр.

Левски има доста преотстъпени играчи във Втора лига. В лидера във втория ешелон играят Александър Любенов, Деян Иванов и Атанас Кабов. В борещия се за промоция за елита Локомотив София играят Галин Ташев, Алекс Боримиров и Илия Димитров.