KS Репортер: Юноша на Локо (Пд) прави фурор в Германия (СНИМКИ+ВИДЕО)

0
-
-

Малко известно до момента име прави сериозен пробив в немския футбол. За това на редакционната поща

[sociallocker id=5830]

на KotaSport.com получихме писмо от наш читател, за рубриката ни KotaSport Репортер. Расим Сюлейман от седмица се състезава за отбора на Рот-Вайс Есен, който участва в Бундеслигата до 19 години. Талантливият българин ще има възможност да се изправи срещу отбори като Шалке, Борусия (Дортмунд), Дуисбург, Бохум, Байер Леверкузен, Борусия Мьонхенгладбах и много други.

До трансфера на Расим се стига, след като е забелязан от немски скаут, откривател на редица таланти. Именно по негова препоръка Сюлейман е пратен в отбора на РВ Есен. Задачата пред новия му тим е да остане в групата. Всички в клуба са обнадеждени, че именно българинът може да бъде един от основните „виновници” за постигането на целта. Той е оставил отлични впечатления с изявите си до момента, като за краткия си престой е предизвикал истински фурор и на него вече се възлагат големи надежди.

Първата крачка към оставането в групата бе направена снощи. Рот-Вайс се наложи с 2:0 над силния отбор на Бохум. Расим влезе в игра 15-ина минути преди края на мача. Той остана на резервната скамейка, тъй като в последната тренировка преди двубоя получи леко разтежение. Самата среща се игра на осветление – от 19:30 ч. българско време.

Расим Сюлейман е роден на 8 февруари 1999 година в Асеновград. На терена се подвизава като дясно крило. Той е юноша на Локомотив (Пд), като е минал и през ЦСКА. Записва 2 мача за мъжкия отбор на „смърфовете” – в контролни срещи. На два пъти е викан в проекто националния отбор на България.

Припомняме на читателите на KotaSport.com, че всеки един от Вас може да стане своеобразен репортер в нашата медия. В рубриката ни „KotaSport Репортер“ поместваме Ваши материали – новини, сигнали, коментари, анализи, снимки… Всичко, което Ви се струва интересно и любопитно от света на спорта, може да ни изпращате на редакционната поща на сайта NEWS@KOTASPORT.COM. Ние от своя страна ще публикуваме Вашия материал в сайта. Няма да бъдат допускани (или ще бъдат цензурирани) материали, съдържащи нецензурни изрази, обиди на етническа или религиозна основа.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]