Шеф на БФС: Хубчев има клауза за подновяване на договора, задачата за следващите квалификации е класиране

0

Националният селекционер Петър Хубчев има клауза за подновяване на договора, която ще бъде активирана от президента Борислав Михайлов. Това стана ясно изказването на вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев в предаването „Спортна треска“ на БНТ.

„Все пак да не забравяме, че подобно подновяване е двустранен процес и предстоят разговори на президента с Хубчев. Треньорът вдигна отбора и изгради колектив. Да не забравяме, че доста от играчите са нови и предстои развитие. Четох някакви глупотевини, че БФС щял да остави отбора без треньор за 6 месеца, за да спести от заплати. Това е абсурдно!“, заяви Фурнаджиев, който коментира и последния мач срещу Люксембург: „Трудно е да се мотивира отбора за мач без значение. Да не забравяме че Люксембург направи равен с Франция, така че да не правим трагедии. Играчите да разберат, че като носят националната фланелка, трябва да дадат всичко на което са способни.“ Фурнаджиев определи мачът с Беларус в Минск, който загубихме, като най-слабия.

„Задачата за следващите квалификации е класиране. Най-важно е да дадем спокойствие на отбора“, очерта приоритетите вицето на БФС.

Според Фурнаджиев едва в последните три години във футбола е започнало да се гради. „Направихме една от
най-хубавите бази в Европа. Ще закупим онлайн платформа от Аякс за тренировъчните процеси при юношите и ще я предоставим на клубовете безплатно“, обясни Фурнаджиев. Според него в последните мачове на младежите и юношите се е видяло, че има проблеми и предстои да бъдат взети мерки. По горещата тема с кандидатурите на Наско Сираков и Любо Пенев за президент на БФС, той заяви: „Няма кандидатури от Наско и Любо, за да коментираме каквото и да било“.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]