Чутовен скандал в бойните спортове

0
-
-

„Безпочвените обвинения на адвокат Николай Хаджигенов вредят не само на федерацията ни, а и на целия спорт“. Това заяви пред БЛИЦ СПОРТ генералният секретар на федерацията по кикбокс и муай-тай Мария Козлева. Тя говори по темата с обвиненията, които Хаджигенов отправя към структурата, посочвайки безумни финансови злоупотреби.

Козлева е категорична, че чрез атаката си адвокатът цели да организира вътрешен бунт във федерацията и ясно прозира, че е воден от някакви други намерения. От федерацията по кикбокс и муай-тай настояват той да си каже реалните претенции, а не постоянно да изнася невярна информация. „Вреди не само на федерацията, а и на целия български спорт. Твърденията му не са аргументирани, просто се хвърлят в публичното пространство по този начин нанася вреди на спорта, на федерацията, на треньорите, включително на собствените си деца“, споделиха от федерацията по кикбокс и муай-тай.

„Детето му също беше сред участниците на първенството в Скопие, на собствено финансиране, както редица други деца, при равни условия и отношение. Загуби срещите си, в които беше заявен за участие. През цялото време част от отбора бяха и детето и баща му. В последствие присъствието на г-н Хаджигенов доведе до поредните преиначени твърдения, които уронват престижа на федерацията“, обясни генералният секретар на федерацията по кикбокс и муай-тай.

Нарочна Заповед на изпълнителния директор на Конфедерацията Димитър Спасов забранява на Николай Хаджигенов да работи като спортен съдия. Непредубен и абсолютно независим изпълнителният директор на Конфедерацията няма принадлежност към никой спортен клуб и се води единствено от принципите за прозрачност и правилно развитие на спорта.

„Заповедта му е издадена след обсъждане проявите на Хаджигенов като спортен съдия на международния спортни събития, конфликтното му поведение в средите на останалите спортни съдии, злепостяване на българския съдииски състав и не на последно място публичните му твърдения, че никога не е бил съдия на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай. Това автоматично води до отнемане и международните му права. И след като вече не е съдия на България по кикбокс, явно точно тук е ябълката на раздора. Точно, защото съдийстването му е ограничено и трудно сдържа емоции и нерви г-н Хаджигенов се заема да напада и компрометира федерацията, а от там и Министерството на младежта и спорта. Не може просто ей така да кажеш, че спортното министерство не следи процесите във отделните федерации“, продължи генералният секретар на федерацията по кикбокс и муай-тай Мария Козлева.

Попитана дали е провеждала разговор с него, тя отговори, че разговор с г-н Хаджигенов е провеждал Председателя на Конфедерацията, а изпълнителният директор Димитър Спасов многократно прави опити за среща с него, по време, на която Николай Хаджигенов да подкрепи твърденията си с истински факти, а не да тръби публично – преекспонирани и категорично неверни твърдения.

Козлева говори и какво предстои за родните състезатели по кикбокс и муай-тай в близко бъдеще – „Предстоят последните две държавни първенства. В момента протича спортен лагер в София – с Джанфранко Рици. От 4 до 13 ноември очакваме най-върховото състезание за годината по кикбокс – Световното за мъже и жени. Ще имаме отбор от около 20-25 състезатели. Състава е ще е придружен от националните селекционери и трима национални треньори, изпълнителният директор Димитър Спасов също ще присъства. От 28 ноемвро до 4 декември пък е Европейско по муай-тай в Минск (Беларус).“
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ