Чудото е факт! Дунав тресна Лудогорец насред Разград (СНИМКИ+ВИДЕО)

0

Дунав хвърли бомбата в първия плейофен кръг на Първа професионална лига. Русенци успяха да победят шампиона Лудогорец, при това насред Разград. „Драконите“ се наложиха с минималното 1:0, като попадението падна с единствения им удар в очертанията на вратата. Възпитаниците на Веселин Великов обаче играха много дисциплинирано, тотално обезличиха звездите на „орлите“ и напълно заслужиха сладкия си успех. Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на Дунав Борислав Богомилов – Шивача.

Началните минути изненадващо преминаха с равностойна игра, а голови положения липсваха пред която и да е от двете врати. Постепенно Лудогорец пое инициативата. В 17-ата минута се откри добра възможност пред Сисиньо, но Антонов реагира адекватно. Вандерсон пък стреля извън наказателното поле, но отново стражът на гостите се справи, избивайки в корнер. Малко по-късно Натанаел получи контузи и бе принудително заменен от Йордан Минев. В 27-ата минута и късметът помогна на Дунав. Клауди Кешеру стреля с глава, но топката срещна дясната греда. Шут на Вандерсон пък не намери очертанията на вратата. Мисиджан нанесе удар от фаул, но в аут. В 45-ата минута русенци шокираха своя домакин. Самир Аясс бе оставен непокрит на границата на вратарското поле и безпроблемно засече в мрежата с глава центриране отляво на Христофор Хубчев за 0:1.

Още в началото с началото на втората част Лудогорец започна да притиска своя съперник, в търсене на бърз изравнителен гол. Кешеру подаде триково с пета към Вандерсон в наказателното поле, но там бразилецът не успя да се възползва от добрата възможност. Удар на Жоао Паоло пък премина на сантиметри до лявата греда. Въпреки сериозното си териториално предимство, „зелените“ така и не успяваха да създадат чисто голово положение. „Драконите“ се бяха прибрали в собствената си половина и не оставяха свободни пространства за своя съперник. Такова се откри в 77-ата пред Джоди Лукоки, но той стреля неточно. В сгъстената отбрана на гостите, Козмин Моци стреля от далеч, но изключително неточно. В даденото 5-минутно продължение Жоао Паоло също не намери очертанията на вратата и Дунав можеше да ликува.

Статистика: fpleague.bg

Снимки: Пресслужба Дунав (Русе)

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК