„Черноморец” победи „Академик” и дръпна нагоре

0
-
-

Баскетболистите на „Черноморец” взеха важна победа в първенството на „А” група – мъже. Във второто си домакинство във втора шестица бургаският тим надви „Академик 2” /Сф/ и го свали от втората позиция в класирането. В един много интересен мач момчетата на треньорите Георги Георгиев и Радостин Иванов се наложиха с 85:78 /23:10, 21:23, 19:26, 22:19/.

Срещата в зала „Бойчо Брънзов” започна с леко предимство за гостите, което не се задържа дълго. „Акулите” бързо изравниха играта и стигнаха до тотален обрат, като в края на първата част те водеха с 13 т.

Втората четвърт започна с тройка за „Черноморец”, а две минути след подновяването на играта Стоян Милчев направи разликата 20 т. – 30:10. Домакините обаче не успяха да запазят натрупания актив, като до полувремето разликата варираше от 12 до 6 точки. Все пак на полувремето „Черноморец” се оттегли с 11-точкова преднина – 44:33.

През третата част мачът стана много оспорвана, а 1:32 мин. преди последната сирена „Академик” стопи разликата на една точка – 60:59. Тройка на Иван Караваев даде глътка въздух за „Черноморец” – 63:59 преди началото на последната четвърт.

В заключителните десет минути с повече търпение и опит домакините удържаха аванса и дори го увеличиха. Със здрава защита „акулите” спряха младоците в „Академик”, те пропуснаха да отбележат в три от атаките си и по-късно изостанаха с 10 т., за да претърпят поражение с 83:78 в Бургас.

Трима състезатели на „Черноморец” завършиха с дабъл – дабъл в срещата. Емил Димов и Делян Колев записаха по 19 точки, а Стоян Милчев със 17 и 15 борби. С 18 точки се отчете капитанът Димитър Найденов, който направи отличен мач.

Във временното класиране „Черноморец” вече заема второ място с 6 т. от две победи и две загуби. Лидер е ЦСКА, който в този кръг победи четвъртия „Балкан 2” с 84:66. С мач по-малко на трета позиция е „Академик 2” с 5 т.
В пети кръг бургазлии гостуват на „Видабаскет”, който е пети в класирането също с мач по-малко. Следващото домакинство на „акулите” е на 4 март срещу „Балкан 2”.

 

Бургаснюз