„Червените“ с по-голям опит в дербито от „сините“

0

Футболистите на ЦСКА имат значително по-голям опит в дербито от колегите си в Левски. Армейците са запазили доста голяма част от играчите, взели участие в дербито преди година – 1:1 на 15 октомври 2016-а, пише „Тема спорт“. Червените биха могли да използват днес 9 от появилите се на терена в онзи мач – Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Антон Недялков, Рубен Пинто, Густаво Кулма, Александър Дюлгеров, Кирил Десподов, Георги Китанов и Александър Георгиев.

За сравнение от Левски тези футболисти са само двама -Роман Прохазка и Димитър Пиргов. Все още част от клуба са Нар и Аденижи, но те от дълго време не попадат в плановете на Делио Роси. Всичко това говори, че съставът на ЦСКА е доста пo-запазен и респективно сработен от този на сините.

Общо 3-ма играчи на армейците пък са се разписвали срещу Левски в дербито – Десподов и Каранга, реализирали по веднъж при 3:0 на 29 април 2017 г., както и Кулма, точен при 3:0 на 28 май 2017 г. От сините голове в Мач №1 у нас имат Прохазка и Яблонски. Те вкарват при обрата до 2:1 на 4 март 2017 г.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]