Чакането свърши! Обявяват конкурса за базите на ЦСКА днес

0

Дългото чакане е на път да свърши. Конкурсът за базите на ЦСКА би трябвало да бъде обявен официално днес. Спортният министър Красен Кралев е планирал пресконференция от 12:00 часа, която ще се проведе в неговото ведомство в центъра на София. Така както „Тема Спорт“ съобщи, раздвижване около „Армията“ и Панчарево ще има преди края на настоящата седмица.

На срещата с медиите ще бъде обявена повече информация около реда, по който ще се кандидатства за базите на червените, а също и за критериите, които заинтересованите страни ще трябва да покриват, за да ги получат в дългосрочен план. Според действащия Закон за спорта двата спортни комплекса могат да бъдат предоставени за не повече от 10 години, но с приемането на нова наредба, малко след началото на 2018-а, този срок ще бъде удължен на 30 години.

ЦСКА отдавна е готов да подаде своята кандидатура за „Армията“ и Панчарево, като плановете включват цялостна реконструкция на стадиона, сектор по сектор, както и още куп подобрения на базата край София, където отборът провежда тренировъчния си процес. Досега ръководството инвестира значителна сума в базата в Панчарево, докато тревната настилка на „Армията“ бе подменена. Гриша Ганчев и Юлиян Инджов имат грандиозни планове и ще ги реализират веднага, щом клубът получи това, което му се полага – базите.

Очаква се и други кандидати с обща обвързаност да се включат в надпреварата за „Армията“ и Панчарево. От една третодивизионна формация на няколко пъти тръбяха, че имат готов инвеститор. Както всичко около въпросния аматьорски клуб, и това е обвито в мъгла.

ЦСКА чака развитие и около покупката на активите на ПФК ЦСКА АД. „Ред Енимълс“ спечели още в края на месец май търга за фалиралото дружество с оферта от 8 млн. лв. Обжалванията по разпределението на парите сред кредиторите ще влязат до няколко дни в Апелативния съд, който ще се произнесе в кратки срокове.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]