ЦСКА 1948 пое към Втора лига с бой по основен конкурент

0

ЦСКА 1948 нанесе сериозен удар на един от основните си конкуренти в Трета лига – Хебър, побеждавайки го с 2:0 като гост пред 2000 зрители в Пазарджик. Почти през целия двубой червените бяха по-добрият тим и попаденията на Йоан Маринов и Веселин Васев бяха най-малкото, с което се отърваха домакините.

Срещата започна равностойно и през първия половин час, като в някои моменти футболистите на Хебър успяваха да наложат известно надмощие. Постепенно ЦСКА 1948 взе инициативата и в 36-ата минута откри резултата. Тогава Гъргоров изведе Хаджииванов отляво, той от своя страна центрира опасно по земя, бранителите в зелено не се справиха добре, юношата на ЦСКА Йоан Маринов се възползва от грешката и на празна врата не сбърка.

Хебър отговори с добра атака през центъра на терена, която завърши с шут над напречната греда. В 39-ата минута пазарджиклии създадоха най-чистото си положение. Васил Геров стреля с глава след центриране от корнер, но покрай дясната греда.

Минута по-късно ЦСКА 1948 осъществи много добра атака отляво, но изстрелът на Маринов бе блокиран. Последва добавка на Томислав Павлов, който като по чудо не се озова в мрежата на домакините за втори път, профучавайки на сантиметри покрай дясната греда.

След почивката играчите на Хебър като че ли отпаднаха физически и започнаха да отстъпват на своя противник. В 50-ата минута грешка на вратаря на Хебър позволи на трима от гостите да излязат срещу двама защитинци в зелено. Последва пас към Хаджиниколов, който вместо да напредне сам срещу вратаря, помисли, че е в засада, и спря да играе.

Само пет минути по-късно Гущеров стреля опасно от фаул, вратарят изби, но Йоан Маринов не уцели при добавката празната врата.

В 57-ата минута и Хебър показа зъби, когато добра атака отдясно завърши с отлично прострелно центриране, но никой не успя да го засече.

Така се стигна до 78-ата минута, в която срещата приключи. Отличен пас на Хаджииванов намери резервата Веселин Васев, който с премерен диагонален шут покачи на 2:0.

До края на срещата червените можеха да разгромят Хебър, но първо Дебърлиев изби в корнер опасен удар с глава на Спас Спасов, а после шут на Томислав Павлов профуча на сантиметри покрай вратата.

Източник: sportal.bg

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]