ЦСКА почете Трифон: Легендите не умират! Дълбок поклон от любимия ти червен клуб, Великане!

0

ЦСКА почете паметта на големия си защитник Трифон Иванов, който ни напусна преди 2 годи. Ето какво написаха „армейците“ на официалния си сайт:

Преди две години едно лъвско сърце спря да бие. Напусна ни големият Трифон Иванов.

Съдбата ни отне един от най-обичаните футболни герои и ни показа, че дори и железните хора имат обикновени човешки сърца.

Но легендите не умират.

Всички ние ще разказваме на следващите поколения за добрия човек, безкомпромисния футболист и вдъхновяващата личност, която никога не изрече лоша дума срещу ЦСКА и България.

Туньо ще бъде обичан и помнен винаги!

С дълбок поклон от любимия ти червен клуб, Великане!

Трифон Иванов е роден на 27 юли 1965 година. Започва кариерата си в Етър. През 1988 година е привлечен в ЦСКА и веднага става основен стълб в звездния тим на армейците от края на 80-те години. С червения екип Трифон изиграва общо 86 мача, в които отбелязва 10 гола. Сърцатият защитник е трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, носител на Купата на България и на Суперкупата на България, както и полуфиналист за КНК през 1989 година. За националния отбор Трифон Иванов има изиграни 76 мача, в които отбелязва 8 гола. Особено паметно е попадението му във вратата на Русия през 1997-а, което класира България на финалите на Световното първенство във Франция през 1998 година. Трифон е и главно действащо лице в незабравимото американско лято през 1994 година, както и в първото участие на България на европейски финали през 1996 година.