Херо потегли на пета в Първа лига, Лудогорец разгроми Дунав (СНИМКИ+ВИДЕО)

0

Лудогорец разгроми като гост Дунав (Русе) в мач от VI кръг на Първа лига. „Орлите“ се наложиха с повече от категоричното 5:0. Двубоят бе дебютен за Димитър Димитров начело на тима от Разград в родния футболен елит. Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от атентата в Барселона.

Началото на срещата с нищо не предвещаваше трите гола, които „драконите“ допуснаха само за едно полувреме. Още в 5-ата минута Петър Патев с пас от дълбочина изведе Бранимир Костадионв сам срещу вратаря, но Броун спаси. Гостите отговориха със слаб удар на Жоао Пауло. В 14-ата минута Васил Шопов изстреля истински снаряд извън наказателното поле, но вратарят на Лудогорец показа невероятен рефлекс и изби. В ответната атака Мисиджан центрира към Лукоки, който стреля атрактивно, но право в Антонов. В 23-ата минута Попадийн се намеси неубедително при пас на Марселиньо към Мисиджан, който остана сам срещу вратаря и не сгреши за 0:1. В 37-ата минута разградчани удвоиха аванса си. Лукоки центрира отдясно, а Марселиньо засече с глава за 0:2. В 40-ата минута Броун не се намеси добре при центриране в наказателното поле, топката стигна до Васил Шопов, който от въздуха я прати високо над вратата. В 41-ата минута Сисиньо центрира успоредно на голлинията, а в стремежа си да изчисти, необезпокояваният Христо Попадийн засече в собствената си врата, правейки преднината на гостите класическа. Антонов пък предотврати четвърто попадение в мрежата си, избивайки хубав удар на Жоао Пауло.

В началото на втората част Марселиньо стреля над вратата от изгодна позиция. В 58-ата минута на терена се разиграха грозни сцени. Върджил Мисиджан спъна в гръб, без топка, Васил Шопов, а след това налетя и на Диян Димов. За кратко почти всички футболисти на двата отбора се вкопчиха в центъра на терена. В крайна сметка главният арбитър взе Соломоново решение, показвайки жълти картони на Мисиджан и Петър Патев. Димитър Димитров реагира светкавично на ситуацията и веднага смени Мисиджан, за да не си изпусне отново нервите и да види червения картон. В 68-ата минута Димов свали с глава към Карагарен, който от чиста позиция стреля над вратата. В 73-ата минута Жоао Пауло се възползва от грешка в защитата на домакините и влезе в наказателното поле и намери Жуниор Кишада, който с едно движение залъга Антонов и на празна врата покачи на 4:0 за Лудогорец. Юлиян Ненов можеше да вкара почетно попадение за Дунав, но изстрелът му рикошира в защитник на гостите и премина до дясната греда, излизайки в корнер. След неговото изпълнение отново Ненов имаше възможност да се разпише, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата. В 84-ата минута Джоди Лукоки бе изведен сам срещу Антонов и с прецизен удар в близкия ъгъл направи 0:5. В даденото продължение Лукас Саша навърза няколко „небесносини“ защитници, остана сам срещу вратаря, но стреля неточно.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК