Футболът в Пловдив колабира

0

Какво става в един от най-футболните градове на България. В Пловдив и двата емблематични клуба се тресат от тежки кризи и не могат да гарантират издръжката си. След ерата КТБ Ботев Пловдив заложи на нова концепция. Ръководството се сменя на няколко пъти. С идването на Румен Чандъров финансите се закрепиха, но той напусна разочарован града под тепетата. В последната година парите се осигуряват много трудно и това вече рефлектира сериозно върху тима. Ситуацията става критична, а на този етап спасение няма. Проектите за реконструкция на клубния стадион пък останаха само на хартия и въпреки започнатите промени, на този етап инвеститори няма.
В Локомотив Пловдив ситуацията е може би още по-тревожна. С идването на Крушарски преди година и половина, надеждите за стабилизиране се завърнаха. В един определен период от време действително финансите вървяха. Дори отборът се задържа сред първите шест, където е и в момента. В последните месеци обаче и там нещата зациклиха. Играчите не са получавали пари от три месеца, а решение на казуса не се вижда. Босът Крушарски дава противоречиви сигнали, а неговите проекти за инвестиции в бази и нови комплекси също се забавиха драматично.
Така футболът в Пловдив навлиза в нов цикъл на тежка криза. Подобно беше положението в края на 90-те години на миналия век, но тогава решение все пак се намери с идването на силовия бос Георги Илиев и на противоречивия Димитър Христолов. Сега ситуацията изглежда много тежка и ако не се намери скоро решение, прогнозите са много лоши…..