Футболисти от Враца станаха хокеисти

0
-
-

Талантливите футболисти от детско-юношеската школа на Ботев (Враца) взеха участие в хокеен мач на ледената пързалка в града под Околчица.

Възпитаниците на футболната школа участваха в демонстративен мач срещу отбора по хокей на столичния тим Левски.

Въпреки предизвикателството да замениш познатата тревна настилка на тренировъчните игрища с хлъзгавия лед, младите ботевисти се представиха достойно в новото си амплоа.

Срещата се проведе по покана на ПОФК Ботев (Враца) и кмета на Община Враца Калин Каменов. Всички любители на един от най-популярните зимни спортове имаха възможността да наблюдават уменията на малките хокеисти от Левски, както и да изпробват кънките на ледената пързалка.

С цел популяризиране на зимните спортове във Враца, преди седмица беше организирано и тематичното шоу „Ледена феерия“. Фигуристите от елитния столичен клуб Славия впечатлиха присъстващите с едночасово шоу на леда.

Пред погледите на десетки врачани, младите таланти от „белия клуб” показаха невероятно съчетание между динамиката на фигурното пързаляне, емоционалността на класическата музика, пластиката на балета и акробатичните умения.