Фаворит №1 за треньор на Левски идва на преговори! Разкри стратегията си за „сините“

0

Спекулациите около треньорския пост в Левски не спират след отпадането на „сините“ от Лига Европа и слабото представяне в дебютния мач от Първа лига срещу Л0ко Пд (0:0). През последните дни се извъртяха сериозен брой имена за евентуален заместник на Николай Митов – бившият мениджър на Челси Авраам Грант, обичайно заподозрените Димитър Димитров, Станимир Стоилов и Вячеслав Грозни, сърбинът Александър Янкович и кипърецът Никодимос Папавасилиу. Именно последният се очертава като фаворит №1 за треньорския пост на „Герена“, който се очаква да бъде освободен от присъствието на Николай Митов следващата седмица. Това стана ясно от ексклузивният разговор на 7DniFutbol.bg с Папавасилиу, който разкри, че отдавна следи „сините“ и е запознат с отбора и неговите резултати.

„Агентът ми ми каза, че има интерес от Левски, знам за това. Проучил съм отбора и клуба, запознат съм и с резултатите от началото на сезона. Знам доста за „сините“, защото имахме разговори преди 4-5 месеца и съм готов да дойда и да работя за най-големият клуб в България.

Ще пътувам до България в близките дни, за да се срещна с хора от Левски и да преговаряме. Още не е ясно точно кога ще се случи това, но ще бъде през следващата седмица“, коментира по най-горещата тема един от най-уважаваните футболисти в Кипър. Папавасилиу е работил като скаут за Нюкасъл, за който играе в средата на 90-те години, и за Болтън. Той има набито око за трансфери и определи двете големи имена в селекцията на Левски за много важни за бъдещето на тима.

„Знам, че в отбора има добри футболисти, бяха привлечени и Жорди Гомез и Габриел Обертан. Това са футболисти, които може да са много важни за Левски, а и за всеки отбор. За мен не е важна възрастта на играча, а неговите качества. Ако той е добър футболист, ще играе и ще бъде част от отбора. Готов съм да работя с млади играчи с талант, които са готови и искат да се развиват“, сподели още бившият наставник на Аполон (Лимасол) и Слован (Братислава), който посочи като добър пример за своята работа в чужбина. Там процентът му на победи е 67. В момента Николай Митов е спечелил 30% от мачовете си начело на Левски.

„Харесвам отборите ми да бъдат балансирани. Офанзивната част от играта е важна, но трябва да има стабилност в защита и това е, което се опитвам да постигна. За мен отбраната е основата на силния отбор. Може да погледнете работата ми в предишните ми клубове, в Слован например, и ще видите, че това е така“, завърши Папавасилиу пред 7DniFutbol.bg.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК