Трансферът на Паломино в Италия – рекорден

0

Лудогорец реализира ударен трансфер в хита на Серия А Аталанта. Шампионите продадоха централния си защитник Хосе Паломино, като по непотвърдени данни италианците ще платят над 4 милиона евро за аржентинския бранител. Това е най-високата цена, която клуб от Ботуша дава на български клуб за играч. Журналистът Джанлука ди Марцио, който минава за гуру по отношение на трансферните новини на Апенините, пръв обяви новината. Паломино ще получава и шокиращите 2,5 милиона евро на година, което е в пъти повече от възнаграждението му при „орлите“. На Паломино му остава само да издържи успешно медицинските изследвания.

Паломино за кратко се превърна в основен играч в защитата на Лудогорец до Козмин Моци и изигра силни мачове в Европа. Ударът с този трансфер става още по-значим, след като собственикът Кирил Домусчиев го привлече като свободен агент. Преди два сезона „орлите“ продадоха за рекордните 5,5 милиона евро друг бранител – Кайсара на Шалке, а преди седмица Браян Ангуло бе спазарен за 800 000 евро.

През миналия сезон Аталанта постигна сензационен успех в Серия А, завършвайки на четвърто място пред Лацио, Милан, Интер и Фиорентина. Бергамаските се включват директно в групите на Лига Европа.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК