Страхотен Гришо е на 1/2-финал в София

0

Григор Димитров е полуфиналист в турнира Sofia open. Най-добрият роден тенисист победи на 1/4-финал в

[sociallocker id=5830]

два сета сърбина Виктор Троицки – 6:3, 6:4. Българинът стигна до успеха за само 65 минути.

След като Григор преодоля Троицки, сега той ще се изправи на 1/2-финал срещу победителя от двубоя между Мартин Клижан (Словакия) и Николос Басиашвили (Грузия), който пък отстрани поставения под номер 1 Доминик Тийм. Съперникът на Димитров ще бъде определен от последния четвъртфинал за деня, който започва веднага след успеха на българина над Троицки.

До този момент Григор Димитров и Виктор Троицки бяха изиграли четири двубоя помежду си. Резултатът в тях бе равен – 2:2 победи. Последните два мача обаче бяха спечелени от сърбина – в Сидни и на „Ролан Гарос“ през 2016 година.

Още в първия гейм Григор Димитров бе поставен под сериозно напрежение. Той направи две двойни грешки и трябваше да спасява също толкова точки за пробив. Българинът успя да излезе от трудната ситуация с три аса, като за единият той ползва „Ястребово око”. По този начин той взе откриващия гейм. Във втория пък Гришо успя да стигне и до пробив. Последва гейм на нула и 3:0 за най-добрия ни тенисист. Последва размяна на геймове до 5:3 и с убедителен сервиз Гришо затвори сета с 6:3.

Вторият сет започна равностойно, с размяна на сервиз геймове. При 2:1 за Троицки, Григор Димитров изпита доста трудности на свой сервиз, но все пак успя да изравни за 2:2. Подаването на Троицки също мина изключително оспорвано. Тук и публиката в „Арена Армеец” помогна неволно на сърбина. Когато техният любимец можеше да вземе предимство, глас т залата извика „аут” и съдията отсъди точка за Троицки. В крайна сметка той взе своя сервиз и поведе с 3:2. Безпроблемен сервиз гейм за Гришо и 3:3. При подаването на сърбина, родният тенисист стигна до 3 точки за пробив. Троицки се справи с първата. Мощен ретур на Димитров обаче го принуди да сбърка при втората и българинът поведе с 4:3, с пробив аванс. Гейм на нула за минута и половина и Гришо вече бе само на гейм от полуфинала – 5:3. При подаването на Торицки, Григор Димитров стигна до 2 точки за пробив. Той се възползва още от първата и спечели с 6:3, 6:3.

Снимка: sofiaopen.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]