Бургаски клуб подкрепи граничар Михаил Цонков

2

СК по бойни изкуства Интер Бургас застава плътно зад Михаил Цонков.Целият екип е зад него. Това става

[sociallocker id=5830]

ясно от изявление на ръководството на клуба.

„Призоваваме цялата спортна общественост и особено бойните спортове да се обединят за тази кауза.Мишо е достоен споетист и българин.“- коментира членът на УС на клуба Степан Дадурян.

Както е известно Цонков ще бъде съден от турски съд в Кърклалери, заради това, че на 17 април 2008 година при защита на българската граница, при условие на неизбежна самозащита причини смъртта на агресивен турски бракониер. Той бе оневинен от българския съд, но сега ще бъде съден в Турция, заедно с още трима негови колеги. От турска страна ще се опитат за докажат, че инцидентът е станал в турски териториални води, за да могат да заведат дело под тяхната юрисдикция. Реално обаче, сблъсъкът е бил в български териториални води и това беше доказано по категоричен начин.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Павлина Белева
Павлина Белева
7 години по-рано

Всеки българин се прекланя пред този доблестен младеж ! А скандалната призовка е тест към държавността на България.

Петя
7 години по-рано

И какво като го подкрепи? Трябва по решителни действия.Всички да се съберем и да стачкуваме .Неможе да продължава това повече.Държавата ни е мащеха.Цял свят ще ни се смее какви сме предатели .Толкова са малко достойните българи днешно време и нашата държава с лека ръка предава този достоен българин на Турците .Немога да повярвам,че е истина.Срам ,голям СРАМза нас.Не е достатъчно само да говорим трябват действия.