Стадион „Черноморец“ оценен на над 100 млн. лв.!

0
-
-

Колкото и невероятно да звучи, с оглед на сегашното си състояние, стадион „Черноморец“ е оценен на

[sociallocker id=5830]

колосалните над 100 млн. лв. В момента съоръжението в кв. „Акациите“ се намира в окайващ вид. То прилича по-скоро на джунгла, отколкото на база за провеждането на спортно-състезателна дейност. Въпреки това, някогашният „Девети септември“ е оценен на 120 млн. лв., научи KotaSport.com.

Оценката е дадена след проведена експертиза от специализирана комисия. Това се е случило веднага след сформирането на кризисен щаб за спасението на стадион „Черноморец“, за което също KotaSport.com единствено информира. Именно членовете на този щаб са настояли за изготвянето на подобна оценка. В нея е включена цялата спортно-техническа база, в която, освен централният терен, се намират още помощни игрища и зали за други спортове. Самата площ на цялата база също е изключително голяма, а освен това е и с отлична локализация.

За сравнение, другият стадион в Бургас – „Лазур“ – в момента се продава за 10 пъти по-малка сума. Както още в средата на септември KotaSport.com информира, Митко Събев сложи съоръжението на тезгяха за 12 млн. лв. Тогава Община Бургас проявяваше интерес към закупуването му. Според колегите от flagman.bg пък, цената на бившия стадион „Нефтохимик“ вече се е сринала до около 10 млн. лв.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]