Стадионът на Славия е в руини

0
-
-

Най-върлите фенове на Славия излязоха с призив към президента на „белите“ – Венцеслав Стефанов да бъде обърнато внимание на стадиона на клуба, който според запалянковците, тъне в разруха и това е една от причините все по-малко слависти да посещават мачовете на любимия си отбор.

Ето част от това, което привържениците написаха:

„Най-старият съществуващ български клуб навърши 104 години преди няколко месеца и това бе ознаменувано в полите на Витоша със страхотен рок-концерт и спортни демонстрации на деца от различните школи на „Славия“. Това бе повод за стотици слависти отново да посетят футболния дом на „белия“ отбор – мястото където се преплитат спомени, трибуните, на които всеки един от нас е изтръпвал при излизането на футболистите на „Славия“ на терена, там където славната някога история се сблъсква с трагичното настояще…

Болката на всички слависти е голяма и това е видно. Решение на проблема с домакинстването на нашия стадион не ни се предлага. Слушаме едни и същи брътвежи и оправдания постоянно. А броят на славистите по трибуните на Националния стадион „Васил Левски“ се топи с всеки изминал двубой. Ние не сме изчезнали, просто мястото ни не е там на мачовете от вътрешното първенство. За справка, на футболния турнир за фенове в чест на 104-ия рожден ден на „Славия“ и в памет на нашия приятел Петър Добрев – Ханса имаше повече участници, от колкото хора средно на домакинските мачове на „белия“ отбор.

Да не говорим за тези на концерта в същия ден. Това е нещото, което ние с удоволствие правим. Съхрнанението на слависткия дух, уважаеми ръководители, е в наши ръце и е наша отговорност и призвание да го поддържаме. И ни боли от това, че нашата светиня – стадионът – се руши. Това, което от една страна ни се поднася от ръководството като оправдание е, че „пари за нас няма“.

Г-н Стефанов, обръщаме се лично към Вас. Въпросът не е само в това да светнат лампите. За да изгрее слънце и на нашата улица трябва да се положи много повече от една боя. Ние нямахме елементарна поддръжка на химическите тоалетни (други няма); трибуните в „Б“ и „Г“ сектор буквално се рушат; инфраструктурата около стадиона е в окаяно състояние; за таблото да не говорим. И това са само една много, ама много малка част от проблемите на дома ни.

Не ги подминавайте, не ги омаловажавайте. Присъствието на футболен клуб „Славия“ в интернет трябва да е огледало на клуба. За съжаление имаме жалко подобие на уебсайт, което средностатистически петокласник може да създаде в междучасието. Имаме и жалко подобие на пресаташе, заради което брахме невиждан срам в двата си мача със „Заглембе“ – и в София, и в Полша. Въпиещо некомпетентният по всички въпроси Борислав Константинов няма място в „белия“ клуб. Но пък от друга страна той е в тон с всичко, случващо се в него.

За край, г-н Стефанов, трагичното е, че от няколко месеца табелата с името на нашата легенда Стоян Коцев – Кано, покровителят на комплекса помощни игрища до стадион „Славия“ със същото име, стои откъртена и счупена – захвърлена в миманса, точно като самия стадион… А за това държавна помощ не трябва. Трябва любов към „Славия“, признателност и морал и по-малко шлякатарене по медиите. И поне два пирона…

Ултрас Славия

Бойс София“.