Лудогорец пожали Габала, пропусна да разгроми азерите (СНИМКИ+ВИДЕО)

0

Лудогорец победи азербайджанския Габала в първата си контрола на австрийска земя. „Орлите“ се наложиха с 2:0, но успехът им можеше да бъде далеч по-категоричен. Особено през първото полувреме, родният представител в Шампионска лига изпусна куп положения пред противниковата, а с това и възможността да стигне до разгромна победа. Двубоят се игра на стадиона в Шваац.

След по-малко от 120 секунди Лудогорец можеше да поведе, но удар на Кампаняро бе уловен от Безотонский.Футболистите на Габала отговориха в ответната атака с изстрел на Мамадов, но Ренан спаси. След четвърт час игра отново стражът на българите трябваше да показва класа, след удар на Озобич. Веднага след това Жоао Пауло остана сам срещу вратаря, но стреля право в Безотонский. Вратарят на Габала трябваше да се намесва решително и след удар на Анисе. На два пъти Кишада имаше отлични възможности да реализира, но и в двата случая не успя да намери очертанията на вратата. В 37-ата минута все пак логичното се случи и „орлите“ поведоха. Вандерсон малко случайно намери в наказателното поле Жоао Пауло, който с плътен удар по диагонала се разписа за 1:0. В 43-ата минута Кафу изведе отлично Вандерсон, който прати топката в мрежата. Страничният рефер обаче маркира засада и голът бе отменен. Секунди преди да изтече редовното време, в игрова ситуация Кафу удари умишлено в лицето Станкович. Последва сериозно меле на терена, в като в саморазправата се включиха почти всички футболисти на двата отбора. Наложи се треньорските щабове на съперниците да влизат на терена, за да разтърват играчите и да свалят напрежението. Главният арбитър вдигна жълти картони за Кафу и Станкович, а веднага след това свири и край на първото полувреме.

В началото на втората част Ренан се намеси решително избивайки удар на Гърбанов, отиващ в долния ляв ъгъл. Секунди по-късно пък гол на Мамадов бе отменен заради засада. В 69-ата минута Марселиньо изпълни чудесно фаул от границата на наказателното поле, но вратарят изби отиващата под гредата му топка. Секунди по-късно Кешеру стреля по диагонала, но топката премина до дясната греда. В 73-ата минута Мисиджан напредни отляво и намери Джоди Лукоки на границата на наказателното поле. Последният влезе две-три крачки навътре и от място отправи топовен изстрел, който намери горния ляв ъгъл за 2:0. Алиев опита да върне едно попадение, но ударът му от дистанция мина над напречната греда. Мисиджан на два пъти можеше да оформи класиката в резултата, но пропусна много добри възможности.

Състав на Лудогорец: Ренан дос Сантос, Натанаел (46 – Александър Василев), Козмин Моци (46 – Хосе Луис Паломино), Игор Пластун (42 – Георги Терзиев), Лукас Саша (46 – Сисиньо), Абел Анисе (46 – Кристиян Китов), Густаво Кампаняро (46 – Светослав Дяков), Вандерсон (46 – Марселиньо), Джонатан Кафу (46 – Върджил Мисиджан), Жоао Пауло (46 – Джоди Лукоки), Жуниор Кишада (46 – Клаудиу Кешеру)

Състав на Габала: Безотонский, Станкович, Ямалов, Елвин Мамадов, Алиев, Асиф Мамадов, Вернидъб, Дабо, Озобич, Абасов, Гърбанов

Снимки: ludogorets.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК