Созопол падна в Радомир, отпадна за Купата

0

Отборът на Созопол загуби гостуваните си на Струмска слава в Радомир. „Небесносините“ отстъпиха с 1:2 и отпаднаха от надпреварата за Купата на България. Румен Димов очаквано извърши куп промени в титулярния си състав, което очаквано се отрази и на играта на тима.

След равностойно начало, гостите успяха да поведат в 42 минута. След центриране от фаул Кирил Грозданов откри резултата с глава. Домакините отговориха с  удар на Тодор Зюмбюлев, срещнал гредата.

В 70-ат минута Самет Ашимов получи втори жълт картон и домакините завършиха мача с човек по-малко. Созопол можеше да реши всичко в 78-ата минута. Вратарят на домакините Алекс Георгиев, обаче отрази удар на Станимир Баев от фаул. В 80-та минута Струмска слава изравни след гол на Георгиев. Това попадение удари по психиката на играчите на Созопол, които се сринаха буквално за минути. В първата минута на добавеното време влезлият като резерва Кристиян Тасев с удар от 25 метра по земята изненада Теменлиев и донесе победата на Струмска слава. По този начин Созопол отпада от битката в турнира. Мачът ще се запомни и с доста дискусионното съдийство, което ощети гостите.