Скандален сръбски хулиган вдигна на крак полицията в мач от Лига Европа

0

Малтийската телевизия Replays излъчи кадри от трибуните на стадион Хибърниънс Граунд, на които се вижда, че в агитката на Цървена звезда (Белград) e и печално известният хулиган Иван Богданов. Информацията веднага е била препратена на местните органи на реда, които са повишили готовността си за реакции. За радост обаче до сериозни инциденти не се е стигнало. Местният Ла Валета и Цървена звезда завършиха 3:3 във втората среща от първия кръг на турнира Лига Европа.

Бившите европейски шампиони обаче бяха спечелили първата среща с 3:0 и спокойно се класират за 2-ия кръг, където ще срещнат Иртиш (Казахстан), воден от Димитър Димитров-Херо. Сръбският футболен хулиган Иван Богданов, който е известен с прякорите си „Иван Грозни“ или „Звярът от Генуа“, е лицето, под чиято диктовка сръбските ултраси прекратиха мача между Италия и Сърбия през 2010 г. след само 6 минути игра.

Малко по-късно, Цървена звезда играеше срещу украинския Черноморец Одеса, в Лига Европа, украсен с масов бой, в който също участваше Богданов. Миналата година по време на квалификацията между Сърбия и Албания, той беше един от хората, които изстреляха сигнални ракети и бомби. Богданов за последно е бил арестуван през 2012-а и през 2013-а година, но това е само една от многото му присъди, които е излежал или се водят условни срещу името му. За щастие мачът в Малта е приключил без особени инциденти, но полицията е останала в повишена готовност заради проблеми от сръбските фенове и вандализъм в курортите Мелиха Бей и Сейнт Пол в Малта.

Снимка: zimbio.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК