Световният №1 продължава по план

0
-
-

Световният номер едно Рафаел Надал продължава без загубен сет в третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Испанецът изхаби доста енергия срещу Леонардо Майер от Аржентина, за да го победи с 6:3, 6:4, 7:6(4) след повече от два часа и половина игра на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн.

Григор оцеля в титанична битка с млад американец

В първата част Надал направи брейк за 3:1, а в следващия гейм отрази две точки за връщането му. Рафа стартира с пробив втория сет и до края нямаше проблеми.

В петия гейм на заключителната част Майер губеше с 0:40 при свой сервис, но се измъкна. В деветия гейм той поведе с 40:0, но се изхитри да направи три двойни грешки поред и беше пробит. След това левичарят от Манакор сервираше за мача, но аржентинецът върна брейка с отличен ретур по диагонала.

Григор: Ужасен мач (ВИДЕО)

Стигна се до тайбрек. При размяната на половините Рафа водеше с 4:2 точки след два поредни минаващи удара. Той стигна до два мачбола при 6:4 и успя при първия с добре насочен сервис.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]