Свети Никола дарява средствата от благотворителния турнир на 1 юни

0

Ръководството на СФК Свети Никола ще дари събраните средства от благотворителния турнир на Деня на детето – 1 юни. Състезанието се организира всяка година в полза на децата на починали служители от системата на МВР от Област Бургас. В тазгодишното издание на надпреварата се включиха 21 отбора от Бургас и региона, а също така от Видин, Ниш и Пирот. Сума дари и македонската фирма Руна Мак Дооел Рубин Атанасоски (Прилеп). Купата тази година ще остане в Бургас, след като първото място бе завоювано от РД ПБЗН.

Със събраните средства от благотворителната инициатива, през тази година ще бъдат подпомогнати на 15 деца. Общата сума, която ще бъде дарена е 5250 лева. Така, всяко дете ще получи по 350 лева.

„Доволен съм, че и през тази година успяхме да осъществим благотворителния турнир и да помогнем на децата. Със сигурност те го заслужават. Разбира се, типично по български някои не разбраха, че става въпрос за благотворителност и резултатите тук нямат абсолютно никакво значение. На тези, които ме „заплашиха“, че догодина ще ги търся да участват, ще има кажа следното: Не, изобщо няма да ви поставим в схемата на турнира. Правете си вътрешни турнирчета и си ги мерете там!“, коментира за KotaSport.com Председателят на УС на „светиите“ Павлин Ковачев.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК