Битката за ЦСКА тепърва предстои

0

Дотук добре, казал падащият от осемнадесетия етаж, минавайки покрай десетия. Горе-долу така стоят нещата към днешна дата с ЦСКА. Да започнем все пак с добрата новина. Безспорно в спортно-технически план отборът се развива в правилната посока. Стамен Белчев свърши отлична работа, измъквайки тима от черната дупка, в която го бе запокитил румънецът Едуард Йорданеску. Двете победи с по 3:0 над Левски със сигурност са вдигнали емоциалния градус в сектор Г, но истината е, че голямата битка за ЦСКА тепърва предстои.

Когато преди година Гриша Ганчев стартира проекта ЦСКА-София, официално бе обявено „намерение за предстоящо придобиване на спортните активи, марки и история от намиращия се в процедура по несъстоятелност ЦСКА (София) основан на 5 май 1948 г“. Това е алфата и омегата за истинския „армеец“.

Останалото са тенекиени купи и пърформанси за комплексари. Фактът, че клубът в настоящия си вид няма да играе в евротурнирите в следващите сезони не е краят на света. Далеч по-важно е да бъде защитен индентитетът на ЦСКА. В тази връзка е изключително поучително да припомним казуса с Университатя Крайова, на който също бе наложена подобна санкция. Традиционното дружество в града бе ликвидирано след фалит, но преучреденият Клуоул Спортив Университатя Крайова се пребори за неговото историческо наследство по съдебен ред. Това е единствената опция за хората, които в момента са на „Армията“. Всички останали хитри пътечки водят към бунището.

Източник: Пламен Пиндраков/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК