Само в KS: Дражев прекръства Нефтохимик на Черноморец!

1

Общинският съветник Георги Дражев има авангардна идея, свързана с бургаския футбол, научи KotaSport.com. Неговата амбиция е да създаде обединен общински спортен клуб, в който да бъдат включени спортовете с по-голямо обществено значение. По-интересна обаче е друга негова идея. Той смята, че ПФК Нефтохимик трябва да стане изцяло общинско дружество. В момента Община Бургас притежава 73% от акциите на клуба. Според проекта на Дражев, след като общината стане изцяло общинска собственост и поеме изцяло финансирането на клуба, той трябва да промени своето име на… Черноморец. Самият Дражев все пак държи да направи и обществено обсъждане по темата.

Съветникът мотивира идеята си с това, че Черноморец е най-старият бургаски клуб и с много по-големи традиции сред хората в целия регион. Очаква се предложението на Дражев да бъде подготвено като докладна записка, след което и да се разгледа в съответните комисии към местния парламент.

Очакванията са, ако по чудо докладната бъде приета, то тя да срещне чудовищен отпор от футболните фенове в града. Абсолютно сигурно е, че подобно нещо ще бъде посрещнато на нож от феновете както на Нефтохимик, така и на Черноморец. В момента „шейховете“ са на последно място във Втора лига, но играят почти изцяло с местни момчета, което се приема положително от привържениците на клуба. Черноморец пък започна от най-ниското стъпало на чисто. В момента е в „А“ Областна, с амбиции за Трета лига. Феновете на „акулите“ са плътно зад този клуб, като в него виждат надеждата да се възродят марката и традициите на Черноморец.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Морски
Морски
6 години по-рано

Хаха, палячооо
Тоя е същия престъпник като брат му. Тъп недоразвит селски кретен. Остави футбола на хора които разбират поне малко от него, скапаняк жалък