Само ЦСКА знае как се бият англичани

0

Автентичният ЦСКА бе ликвиридан официално на 9 септември, но пък никой не може да ликвидира и отнеме историята на клуба. А преди днешния мач между Лудогорец и Арсенал, едва ли има по-подходяща причина да си спомним за славния „червен“ отбор, който единствен може да се похвали с успехи на европейска сцена срещу клубове от Англия.

Така е – само ЦСКА знае как се мачкат отбори от Острова. При това действащи европейски шампиони, каквито са Ливърпул и Нотингам (Форест), които са елиминирани от „армейците“.

През 1980/81 ЦСКА бие Нотингам с 1:0, а на следващия сезон в негова жертва се превръща и Ливърпул, победен с 2:0. Като цяло ЦСКА играе успешно срещу отбори от Англия.

Със Стойчо Младенов начело отборът стигна преди години до две равенства 1:1 и 3:3 срещу Блекбърн, но заради повечето голове на чужд терен албионците излязоха крайни победители. С Любо Пенев ЦСКА бе на крачка от това да бие Фулъм, но глупост на вратаря Иван Караджов донесе точката на англичаните при 1:1 на „Васил Левски“, в мач от груповата фаза на Лига Европа.

Източник: Топспорт.бг

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК