Румен Димов: Имаме страхотен колектив, със страхотни момчета

2

Созопол загуби гостуването си на Оборище (Панагюрище). „Небесносините“ отстъпиха с 0:2, като могат да съжаляват за множеството пропуски, които направиха пред противниковата врата.

„Изиграх много хубав, много добър мач. Футболистите не оставиха никакво съмнение съмнение в това, кой е по-добрият отбор. Нещата, които правихме и бяхме запланували, ги изпълнихме на 100 процента. Голът висеше на косъм.

През първото полувреме имахме 4 чисти положения – две се откриха пред Кристиян Тафраджийски и по едно пред Мустафа Мустафа и Кристиян Пешов. Но шансът помогна на домакините. А те имаха една единствена атака, при която Мартин Теменлиев спаси със страхотен рефлекс. През втората част отново надиграхме противника. Но се случи нещо, върху което няма как да имаме контрол. Груба индивидуална грешка на Теменлиев, който цял сезон пази безупречно и много пъти ни е носил точки и победи. Сега се случи така, че калта и много силният дъжд му попречиха да улови лека топка. Но абсолютно всички го подкрепяме – има и такива моменти. Веднага заиграхме с трима нападатели. Имахме възможност да изравним чрез Станимир Митев и Кристиян Пешов. Съперникът се затвори и в 94-ата минута, когато всички бяхме в тяхната половина, отново индивидуална грешка. В центъра не терена, отново футболист, който ни е носил много точки и победи – Станимир Митев, недооцени една топка, подаде я на техен футболист, който остана сам срещу вратаря и вкара за 2:0.

Виждах сълзи в очите на момчетата. Знаеха, че този мач нямаше как да го загубим, а напротив. Аз има казах в съблекалнята: „Горе главите. Още следващия мач трябва да реагираме като отбор и да подкрепим футболистите, които допуснаха грешки“. Пак казвам – те са ни носили много точки и победи. Хубавото е, че сме страхотен колектив, със страхотни момчета. Убеден съм, че ще направим така, че да спечелим следващия мач. Да покажем, че не заслужавахме да загубим. Но това е футболът. Има ги тези моменти. Продължаваме да работим и да се готвим за следваща среща.

Аз не съм от треньорите, които обвиняват футболистите, че пропускат или допускат грешки. Водещото при мен е, че колективът ще преодолее индивидуалната грешка и ще помогне на играча, който е допуснал грешка, да се справи по-добре още следващия мач.  Убеден съм в това. Никога няма да упрекна футболист, който е пропуснал или сгрешил. Това е игра – всички грешат, всички пропускат. Примери в световния футбол има много, да не изброявам имена.

Искам да отбележа и отличното ръководене на срещата от съдийската бригада, начело с Вихрен Манев. Справиха се перфектно“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Анонимен
Анонимен
7 години по-рано

Господин Димов,какви четири положения сънуваш.Имахте едно единствено голово положение след грешка на нашия централен защитник. Оборище до 8 мин имаше две чисти положения ,очи в очи срещу Теменлиев.Иначе поздравления за мъжката и агресивна игра на Созопол и успех по-нататък.

oboriche
oboriche
7 години по-рано

dimov mai si gledal drug mach.