Локо (Бс) писа „много добър“ на Кошарица

0

„Локомотив“ Бургас потуши амбициите на ФК „Кошарица“ след много силен мач и разгром с нови пет гола за тази година. В тази среща „железничарите“ не можеха да разчитат и на двамата си вратари, поради което се наложи Тошко Георгиев да застане под рамките на вратата. 50-годишният страж надхвърли всякакви очаквания, запазвайки мрежата си суха, а всяко едно спасяване предизвикваше овации от зрителите и скамейката на домакините.

Не бяха изминали и три минути от началото на срещата, когато отборът на „Локомотив“ поведе в резултата, след блестящо изпълнение на Диян Колев от почти 35 метра. И докато гостите осъзнаят какво се случва, четири минути по-късно Костадин Джамбазов направи резултата 2:0 в полза на „Локомотив“. Малко след това Колев отново имаше шанс да се разпише, но останал сам срещу вратаря изпрати топката на сантиметри от гредата. В хода на срещата „железничарите“ започнаха да намалят темпото и позволиха на своя съперник да стигне до опасен удар към вратата, който обаче бе майсторски отразен от ветерана в „Локомотив“.

През втората част „Локомотив“ се върна към играта си от началото на срещата и в 58-та минута Нино Лечев, справяйки се с двама защитници на „Кошарица“, навлезе в наказателното поле и преодоля вратаря за 3:0. Само три минути по-късно едва 16-годишният талант заличи всякакви надежди за гостите със своя втори гол в мача, покачвайки на 4:0. В 65-та минута влезлият като резерва Мартин Георгиев нацели напречната греда. Георгиев направи добро впечатление и все пак успя да запише името си сред голмайсторите в 75-та минута, с което оформи и крайния резултат в мача – 5:0 в полза на „Локомотив“.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК