Румен Димов: Израстваме с всеки мач

0

Созопол завърши наравно в домакинството си на Етър. „Небесносините“ започнаха двубоя срещу лидера във Втора лига, повеждайки още в 4-ата минута, но през второто полувреме допуснаха изравнително попадение.

„Получи се динамичен и много интересен за зрителите двубой. Първото полувреме контролирахме играта, вкарахме ранен гол. Това ни позволи да приложим нашия стил на игра – с преса. Момчетата се стараха, дадоха всичко от себе си. Създадохме положения пред противниковата врата и категорично надиграхме Етър през първата част, въпреки кадровите проблеми, които имахме.

През вторите 45 минути отново излязохме мобилизирани, концентрирани. Но гостите успяха да отбележат гол, след наша грешка. Това им помогна да се върнат в мача и заради изключителната зрялост, която имат в състава си, успяха да наложат надмощие. Но същевременно ние контраатакувахме опасно и имахме своите положения да поведем отново. Но и Етър имаше положения.

Няма как да не ни се отрази отсъствието на петима основни футболисти. Но младите и тези, които взеха участие, показаха характер. В мача с Етър имахме петима футболисти, родени през 1997 и 1998 година. Израстваме с всеки един двубой, имайки предвид че сменихме доста неща. На прав път сме и това ме радва.

Контузените ни футболисти могат да доиграят сезона. Но моето виждане е такова, че трябва да са здрави за началото на подготовката, която започва на 19 юни. Искам да имат време да се възстановят напълно от травмите си. Направихме оперативни намеси на някои от тях, за да може да са изцяло готови за тежката подготовка, която предстои през лятото. Мирослав Радев, Диян Хаджиев, Георги Петров ще пропуснат мачовете до края на сезон. Станимир Митев и Мартин Сечков ще имат възможност да участва до края на сезона“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК