ПФК Ботев почете 170 години от рождението на Христо Ботев

0
-
-

ПФК „Ботев“ почете 170-годишнината от рождението на своя патрон – Христо Ботев. По традиция Клубът участва в церемонията в Цар-Симеоновата градина, където присъстваха представители на ръководството, спортно-техническия щаб и детско-юношеската школа, както и ветерани на „Ботев“.

Тази година венецът пред паметника на националния герой поднесоха старши-треньорът Николай Киров и неговият асистент Иван Кочев.

На честването в центъра на Пловдив присъстваха председателят на народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Здравко Димитров, представители на Община Пловдив и стотици граждани. Традиционното слово, посветено на делото и завета на поета революционер изнесе директорът на Драматичния театър Кръстю Кръстев.

На 6 януари 2018 г. България отбелязва юбилейна 170-та година от рождението на своя велик син, който с делата си остава завинаги един от големите символи и примери за подражание в историята на страната.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]