Най-скъпият зимен трансфер в историята е факт! Коутиньо е на самолета за Барселона

0

Всичко около трансфера на Филипе Коутиньо в Барселона вече е уредено и тази вечер бразилецът ще лети за каталунската столица, пише sportal.bg. Според последните информации сделката е на стойност 145 милиона паунда, като се предполага, че около 35 млн. ще бъдат под формата на бонуси. Самият Коутиньо ще подпише договор за пет години с новия си клуб.

В момента бразилецът вече е в Лондон, откъдето ще лети за Барселона. Утре той ще наблюдава на живо двубоя на „блаугранас“ с Леванте.

Трансферът на Коутиньо се превръща във втория най-скъп в историята на футбола след този на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен (б.ред. това е така, ако не се брои сделката за Килиан Мбапе, който засега официално играе под наем в ПСЖ от Монако, но общата стойност на този трансфер се изчислява на 180 милиона евро). Трансферът е и най-скъпият в историята на британския футбол. Също така е и най-скъпият зимен трансфер в историята на футбола изобщо.

Очаква се съвсем скоро новината да бъде официално потвърдена от двата клуба.

Снимки: „Дейли Мейл“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]