Прохазка продължава да пише история в Левски, настигна Гарра и Гари

0
-
-

Роман Прохазка продължава да пише история в Левски. Не само като брой мачове за чужденец, но и като изпълнител на дузпи.

Мечо: Не става с 14 чужденци! Трябва да има по-голяма яснота кой какво прави в Левски

Словакът, който е един от най-обичаните от феновете легионери, играли някога на „Герена“, се разписа от бялата точка и срещу Пирин. Това му се случи за шести път със синята фланелка. До момента той е безпогрешен от 11-те метра. Припомняме, че той влезе в историята на Левски през изминалия сезон по време на мача на „Лазур“ срещу Нефтохимик. Тогава той вкара и двата гола за крайното 2:1, като и при двата беше точен от бялата точка. Така Роман стана първият чужденец, който вкарва две дузпи за Левски в един мач.

Левски атакува таланти с нови договори

Преди него, само един легионер беше изпълнявал два 11-метрови удара -Ричард Еромоигбе. На 9 септември 2006 година, нигериецът стреля два пъти от бялата точка в Дупница. Тогава Левски победи Марек с 8:0. Дупничани излязоха почти изцяло с юноши, защото титулярите стачкуваха заради неплатени заплати. „Сините“ използваха случая да дадат шанс на Ричард да се разпише, тъй като дотогава той нямаше гол със синия екип. Халфът обаче не успя при първия опит на „Бончук“. В 47-ата минута ударът му бе спасен от младия вратар на домакините Евгени Спасов. 12 минути по-късно имаше друга дузпа за Левски и този път Ричард все пак вкара.

Левски си заплю защитник на Жадното

На мача с Пирин Прохазка се изравни с Гари Родригес и Гарра Дембеле. Досега те двамата единствени от чужденците бяха с 6 от 6 и със 100% успеваемост от бялата точка.

Спас Русев развърза мощно кесията! Поне трима с визитката на Обертан акостират на „Герена“

Лидер за всички времена остава Васил Митков – Шопа. В шампионата той е с 11 гола от 11 шута от бялата точка, но пък има един фатален пропуск срещу Динамо (Берлин) в Европа. Веднага след него са Тодор Барзов и Петър Михтарски, които нямат празно от 8 опита.

Източник: „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]