Преди Созопол – Септември (вероятен състав)

0

Созопол приема Септември (София), в мач от Х кръг на Втора професионална лига. Двубоят е днес, от 16:00 ч. Преди срещите от кръга, Созопол се намира на пето място във временното класиране, с актив от 16 точки.

Столичани са един от лидерите във Втора професионална лига. Те си поделят върха в класирането на втория

[sociallocker id=5830]

ни ешелон, като заедно с Етър (Велико Търново) имат по 18 точки. „Небесносините” се намират в отлична форма. След загубата в първия кръг, те не познават вкуса на поражението. Освен това са и в серия от 3 последователни успеха. Сега ще хвърлят всички сили, за да я увеличат на 4. Ако грабнат трите точки, футболистите на Созопол ще изкачат временно поне до второто място.

Наставникът на морския тим Румен Димов има известни проблеми с контузени футболисти. Извън групата остава трайно контузеният Диян Хаджиев. С травми и са и по-младите му съотборници Милен Димов и Иван Стоянов, на които също няма да може да се разчита. Добрата новина е липсата на наказани играчи. Така, без гореспоменатите трима, Румен Димов ще може да ползва всичките си останали футболисти.

„Септември (София) е отбор, който буди уважение. Силен тим, който стартира първенството отлично. Притежават добри футболисти. Ние трябва да поддържаме стабилност и да се нагаждаме към всеки противник. Съобразяваме се с него и залагаме на начина на игра, който трябва да ни донесе успех. Работим упорито, имаме желание да вървим напред. Можем да играем много по-добре, в сравнение с изминалите мачове. Качеството на отбора е налице. Новите играчи се нуждая от още малко време, за да се адаптират. Искаме да израстваме тактически, да бъдем самоуверени и победите да ни носят самочувствие. Няма да бъде лесен мач. Напротив – знаем, че ще бъде трудно. Но ние ще играем с нашия почерк и мотивация, за да успеем да победим“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов. Той коментира и възможността „небесносините“ да излязат временно на първото място в класирането, при добро за тях развитие на останалите срещи от кръга.

„Класирането го гледам накрая. В момента важната ни цел е да подобряваме играта си и да продължим серията от победи. Класирането ще покаже накрая къде сме и какво сме заслужили“, допълни старши треньорът на Созопол.

Вероятен състав на Созопол: М. Теменлиев, Ив. Янчев, Г. Хашев, Анг. Делчев, Г. Радев, Ст. Митев, Б. Борисов, Кр. Пешов, Ант. Иванов, М. Радев, Кр. Тафраджийски

Резерви: Св. Нотев, П. Ганев, Ст. Мантаров, М. Мустафа, Ст. Баев, М. Георгиев, Д. Христов

Контузени: Д. Хаджиев, М. Димов, Ив. Стоянов

Наказани: Няма

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]