Преди Созопол – Ботев (Вр) (вероятен състав)

0

Созопол приема Ботев (Враца) в мач от XIV кръг на Втора професионална лига. „Небесносините” се намират на 3 точки от първото място в класирането и ще преследват победата в този мач с всички сили, за да не изпускат лидера Етър от поглед. При добро за тях развитие на останалите двубои, дори може отново да се изравнят на върха с тима от Велико Търново.

След 11 срещи без загуба, в предишния кръг воденият от Румен Димов тим допусна поражение именно от Етър, като сега ще опита да се върне на победния път. В помощ на тази цел ще бъдат завръщащите се ключови бранители Ангел Делчев и капитанът Иван Янчев. Първият вече изтърпя наказанието си от 3 мач, наложено за червения картон в мача за Купата срещу Пирин (Бл). Вторият имаше известно неразположение, което го остави на резервната скамейка на ст. „Ивайло”. Неприятната новина е свързана най-вече с халфа Станимир Баев. Той е аут до Нова година, заради отлепена костица от дясното коляно. Останалите, които твърдо отпадат са трайно контузените Диян Хаджиев, Милен Димов и Иван Стоянов.

„Очаква ни труден двубой срещу сериозен съперник. Промяната в треньорския им щаб също ще даде положителен импулс в играта на нашия съперник. И познавайки качествата на треньора им, ще ни очаква още по-труден мач, тъй като той е добър мотиватор. Той е и добре запознат с нашия отбор, от битките ни през миналата година с Локомотив (ГО). Ние се готвим за победа. Излизаме на „Арена Созопол” и единствената ни цел е да се забавляваме, да забавляваме публиката и естествено, ако имаме късмет, да победим”, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов. Той изрази учудване за съдийското назначение за двубоя с Ботев (Вр).

„Изпитваме известно притеснение от назначението на съдийската тройка. Това се споделя и от нашите фенове, които също изразиха своето учудване. Знаеше се за промяната на треньорския пост в Ботев (Вр) и, че новият наставник е от Велико Търново. Три дена след това се назначават съдии от Велико Търново. Съмненията остават. Знаем в каква държава живеем и как се нарушават етичните права. Нормално е треньорът да иска да стартира с положителен резултат и лично мен това назначение леко ме притеснява. Съдията може да свири перфектно, но съмненията преди двубоя остават. Искам да попитам, свършиха ли се футболните рефери от други краища на България, та ни назначиха от Велико Търново? Съмненията ги има, което нагнетява предварително обстановката.”, заяви „небесносиният” треньор.

Вероятен състав на Созопол: М. Теменлиев, Ив. Янчев, Ив. Хашев, Анг. Делчев, Г. Радев, Ст. Митев, Ант. Иванов, Б. Борисов, М. Георгиев, Кр. Пешов, Д. Христов

Резерви: Св. Нотев, П. Ганев, Ст. Мантаров, М. Мустафа, М. Радев, Як. Идризов, Кр. Тафраджийски

Наказани: Няма

Контузени: Ст. Баев, Д. Хаджиев, М. Димов, Ив. Стоянов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК