Преди Нефтохимик – Пирин (вероятен състав)

0

Нефтохимик приема Пирин (Бл) в мач от ХХХ кръг на Първа лига. Двубоят е днес, от 20:00 ч., на ст. „Лазур”. За разлика от мача с Берое, съоръжението в едноименния бургаски комплекс сега ще бъде отворено. Така „зелените” фенове ще могат да окажат необходимата подкрепа на своите любимци, в преследването на важни три точки.

До края на груповата фаза за Нафтата основната цел ще е запазване на 3-та позиция в групата, която ще изпрати тима от Бургас в следващата фаза срещу Монтана. Всички в Нефтохимик са категорични, че подкрепата на феновете до края на първенството ще бъде определяща за запазване на мястото на бургазлии в Първа лига. Именно поради това ръководството на Нефтохимик призовава за сериозна подкрепа до края на шампионата.

В днешния двубой наставникът на тима Христо  Янев и неговите възпитаници ще трябва да спират негативната серия, в която се намират. Бургазлии нямат победа в груповата фаза на плейофите. Общо пък поредните им срещите без краен успех са 5. За последно „шейховете” усетиха вкуса на победата преди близо месец и половина – на 13 март, когато на „Лазур” бе надигран тимът на Верея с 1:0. Янев има един основен проблем пред себе си – отсъствието на голмайстора Венцислав Христов. Бившият таран Левски получи контузия в срещата с Берое, от която ще се възстановява 20-ина дни. Освен него, извън строя са и трайно контузените Станислав Маламов и Георги Вълчев. Добрата новина пък е свързана със завръщането в игра на основния мотор на отбора Николай Дюлгеров. Той изтърпя наказанието си от две срещи и ще бъде на линия за сблъсъка с благоевградчани. Другият, който ще заздрави халфовата линия, е Михаел Орачев. Полузащитникът също бе наказан за мача с Берое.

Вероятен състав на Нефтохимик: Янко Георгиев, Виктор Хомей, Илия Миланов, Ангел Грънчов, Ранди Онуоха, Михаел Орачев, Мариян Огнянов, Йордан Йорданов, Николай Дюлгеров, Галин Иванов, Владислав Романов

Резерви: Ивайло Василев, Георги Хашев, Костадин Велков, Любомир Божинов, Живко Петков, Яни Пехливанов, Костадин Хазуров

Наказани: Няма

Контузени: Венцислав Христов, Станислав Маламов, Георги Вълчев

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК