Преди Нефтохимик – Пирин (Бл) (вероятен състав)

0

Нефтохимик приема Пирин (Благоевград) в мач от XIII кръг на Първа професионална лига. Двубоят е днес, от 15:00 ч., на стадион „Лазур“. Той се явява възлов за бургазлии, тъй като срещат пряк конкурент за оставане в елита. И двата тима се намират на незавидни места в класирането. Точковият актив на „шейховете” е доста скромен. Те са спечелили до момента едва 8 точки – от две победи и две равенства. Това пък им отрежда последно място в подреждането, заедно със състава на Монтана. Затова и успехът в срещата с „орлетата” е задължителен. При победа, Христо Янев и неговият екип ще могат да работят доста по-спокойно с футболистите през предстоящата пауза в първенството и да опитат да изчистят пропуските в играта. Поради тази причина и футболистите ще хвърлят всички сили в преследването на крайния успех.

Очакванията са Нефтохимик да демонстрира по-офанзивен стил на игра и да атакува своя съперник още от началото. Един ранен гол във вратата на гостите би внесъл необходимото спокойствие в действията на домакините и допълнително самочувствие у играчите. Това ще е и сериозна предпоставка за постигането на крайната цел, а именно завоюването на трите точки. За да може това да се случи, от спортно-техническия щаб изразиха надежда, че ще бъдат силно подкрепени от привържениците на отбора. Всеки, който иска да наблюдава на живо тази среща, ще трябва да заплати 6 лв., колкото е цената на билета. Ученици и пенсионери пък ще могат да влизат на стадион „Лазур” срещу два пъти по-малко – 3 лева.

Добрата новина за наставника на Нефтохимик Христо Янев е почти изпразненият клубен лазарет. До последно под въпрос ще бъдат неизменният титуляр под рамката на вратата Янко Георгиев и Костадин Велков. Единственият, на когото младият специалист със сигурност няма да може да разчита, е Яни Пехливанов. Централният защитник все още се възстановява от травма и със сигурност отпада от сметките на своя старши треньор.

Вероятен състав на Нефтохимик: Янко Георгиев, Виктор Хомей, Костадин Велков, Ангел Грънчов, Иво Малинов, Йордан Йорданов, Емануил Манев, Николай Дюлгеров, Мариян Огнянов, Станислав Маламов, Венцислав Христов

Резерви: Стоян Колев, Марко Ранджелович, Живко Хаджиев, Любомир Божинов, Михаел Орачев, Иван Вълчанов, Костадин Хазуров

Наказани: Няма

Контузени: Яни Пехливанов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК