Преди дербито Созопол – Несебър (вероятни състави)

0

Созопол приема Несебър в морското дерби от ХХ кръг на Втора лига. Двубоят е днес, от 15:30 ч., на стадион

[sociallocker id=5830]

„Арена Созопол”. През есенния полусезон, двата тима не успяха а си отбележат гол на стадиона в Несебър, завършвайки 0:0.

Двата тима влизат в двубоя от различни изходни позиции. В последния кръг от шампионата „небесносините” отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Царско село. „Делфините” пък се наложиха с човек по-малко над един от лидерите в групата – Витоша (Бистрица). Въпреки това, възпитаниците на Румен Димов са по-напред в класирането от днешния си съперник. Те заемат четвърто място във временното класиране, с актив от 32 точки. С 4 по-малко, на шеста позиция, е воденият от Николай Русев тим. Любопитен факт е, че между двата отбора, на пето място, е третият отбор от региона – Поморие.

Двата отбора със сигурност ще търсят крайния успех в дербито помежду си. За да го постигнат обаче, наставниците им ще трябва да се справят с различни проблеми, свързани с контузени и наказани футболисти. Румен Димов няма да може да разчита на цели четирима. Титулярите Любомир Илиев и Кристиян Тафраджийски са аут заради контузии, а същото е положението и с младите таланти Милен Димов и Живко Комелов. Извън сметките на Николай Русев пък остават трима играчи, при това все основни. С травми са капитанът Николай Костов и Стамен Ангелов. Заради червен картон в мача с Витоша пък, наказание ще трябва да изтърпи Диян Молдованов.

„Дерби мач, в който срещаме един стойностен отбор, с добри футболисти. Съперникът ще иска да покаже най-доброто си лице. Очаквам да се двубоят да бъде напрегнат. Въпреки проблемите, които имаме с контузени състезатели, ние се подготвяме нормално за срещата. Любо Илиев най-вероятно ще бъде опериран от менискус. Кристиян Тафраджийски все още не е възстановен. Но се надявам футболистите, които ще играят в дербито, да компенсират отсъствието на двамата. Надявам се да играем добре, за да спечелим трите точки. Убеден съм, че ако победим Несебър, това ще бъде добра предпоставка за класиране сред първите три отбора във Втора лига“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

„Надявам се и очаквам да се получи истинско дерби. Има всички предпоставки за това – хубав терен, приятно време и добър съдия. Играем срещу силен отбор. Уважавам тима на Созопол като спортно-технически качества. Мисля, че двата отбора ще зарадваме хората, които ще наблюдават двубоя. Ще бъда щастлив, ако победим“, коментира за KotaSport.com изпълнителният директор на Несебър Недялко Москов.

Вероятен състав на Созопол: М. Теменлиев, Анг. Делчев, М. Сечков, Ив. Янчев, Ст. Мантаров, Кр. Пешов, Ст. Митев, М. Георгиев, Як. Идризов, Д. Хаджиев, Д. Христов

Резерви: Св. Нотев, Хр. Каймакански, Д. Андреев, М. Мехмедали, Б. Борисов, Ст. Баев, М. Мустафа

Контузени: Л. Илиев, Кр. Тафраджийски, М. Димов, Ж. Комелов

Наказани: Няма

Вероятен състав на Несебър: Р. Андонов, Н. Пюскюлю, Ив. Стоянов, С. Баев, Г. Димов, Цв. Цонков, Дж. Али, Дж. Яшар, Ив. Цачев, Ер. Карадайъ, Ем. Ахмед

Резерви: Ст. Бояджиев, Д. Бенчев, Н. Дамянов, Ст. Вълчев, Д. Стоянов, Н. Колев, Ж. Пехливанов

Контузени: Н. Костов, Ст. Ангелов

Наказани: Д. Молдованов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]