Загуба за Григор

0

Григор Димитров и Стан Вавринка oтпаднаха още в първия кръг при двойките на турнира в Индиън Уелс. Те бяха елиминирани след малко повече от час игра от Трийт Хюи и Макс Мирни с 4:6, 6:3 (3:10).

Съперниците на българина и швейцареца се превърнаха в истинска стена край мрежата в заключителните моменти на шампионския тайбрек и нанизаха серия от 7 поредни точки.

Първият сет вървеше равностойно, но в седмия гейм Димитров и Вавринка допуснаха пробив. Те поставиха противниците си под напрежение, като спечелиха първите две разигравания при сервирането на Хюи за сета, но не успяха да сторят нищо повече. Втората част се развиваше идентично до 3:3. Тогава българинът и швейцарският му партньор взеха подаването на съперниците си, а при 5:3 реализираха още един пробив и изравниха резултата.

Шампионският тайбрек беше спечелен от Хюи и Мирни, които показаха завиден синхрон.

Припомняме, че най-доброто представяне на българина и Вавринка при съвместните им участия на двойки си остава достигането до осминафиналите на турнира в Монреал през миналата година.

В първия си мач от турнира на сингъл в Индиън Уелс Димитров ще се изправи срещу Михаил Южни, който отстрани сънародника си Данил Медведев с 6:4, 6:4 в първия кръг. До този момент Димитров и Южни нямат двубои помежду си на ниво ATP. Мачът ще се играе в събота вечер или в първите часове на неделя.

БЛИЦ СПОРТ