Преди Ботев (Гъл) – Нефтохимик (вероятен състав)

0

Нефтохимик започва участието си във Втора лига с гостуване на Ботев (Гълъбово). Двубоят е днес, от 18:30 ч. Бургазлии са с напълно променен състав. Както е известно, през миналия сезон „шейховете” отпаднаха от Първа лига, след което бяха напуснати от абсолютно всички футболисти. Това наложи сглобяването на изцяло нов отбор. Начело на тима също е нов треньор – Николай Кръстев. Вече бившият директор на „зелената” ДЮШ замени на поста провалилият се Христо Янев.

Заради неяснотата дали Нефтохимик ще участва във Втора лига, или ще отиде в бургаските областни групи, отборът започна своята подготовка късно. Това не позволи на тима да се подготви достатъчно добре за първенство. Наставникът на тима Николай Кръстев също отчита, че отборът влиза в надпреварата неподготвен. Въпреки това надеждите са за позитивен старт на кампанията. Дори да не успеят да измъкнат нещо от визитата си на Ботев (Гълъбово), бургазлии се надяват да покажат добра игра, която да послужи за основа на бъдещо по-добро представяне.

„Очакванията ми са за тежък мач. Гълъбово вече е традиционен участник във Втора лига и със сигурност, познавайки работата на новия треньор Светльо Тодоров, подготовката на отбора е на добро ниво. Ще ни бъде доста трудно, на фона на това, че сме млад и неопитен отбор, но аз мисля, че можем да извлечем позитиви от този мач и това ще се опитам да го предам на момчетата. За момента те са спокойни, макар че влизаме в шампионата неподготвени. Започнахме подготовката по-късно, има неща, които не ни остана време да отработим, но в движение ще се опитаме да ги изгладим“, заяви старши-треньорът на Нефтохимик Николай Кръстев. Той няма да може да разчита само на един от своите футболисти – Емил Рачев, който е контузен.

Вероятен състав на Нефтохимик: Славов, Калев, Жеков, Стоянов, Илиев, Русев, Филипов, Иванов, Тузаков, Кармаджъ, Янев

Резерви: Гичев, Казалиев, Вълев, Бинев, Стаматов, Стоянов, Комелов

Наказани: Няма

Контузени: Рачев

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК