Поморие пропусна дузпа и загуби от Монтана

0
-
-

Поморие загуби от Монтана в мач от VIII кръг на Втора лига. На стадион „Лазур“ възпитаниците на Малин Орачев отстъпиха с 0:2. Развоят на двубоя можеше и да е по-различен, но при 0:0 домакините не успяха да реализират дузпа. Това бе пети пореден мач на поморийци без победа.

Гостите пратиха топката в мрежата още в 1-ата минута, но попадението правилно бе отменено заради засада. В 22-ата минута Борис Тютюков бе съборен в наказателното поле, за което главният съдия отсъди дузпа. Ударът от бялата точка на Християн Казаков, обаче бе спасен от Ивайло Василев. При добавката на Казаков, вратарят на Монтана също се справи безупречно. Пропускът на домакините бе наказан само 120 секунди по-късно, когато Петър Атанасов остана сам срещу вратаря и реализира за 0:1. Попадението шокира поморийци, които до края на полувремето можеха да инкасират и още голове, но пропуски направиха Иван Михов и на два пъти Борислав Балджийски.

През втората част Поморие тръгна да обръща резултата. Вместо това, обаче Монтана успя да удвои аванса си. В 59-ата минута Александър Манолов се възползва от грешка в защитата на домакините, излезе сам срещу вратаря и без колебание прати топката в мрежата за крайното 0:2.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК