Поморие започна сезона с гол-шедьовър и точка от гостуването на Локо (ГО) (ВИДЕО)

0

Поморие започна новия сезон на Втора професионална лига с равенство. Възпитаниците на Малин Орачев приключиха гостуването си на Локомотив (Горна Оряховица) при резултат 1:1. Домакините успяха да поведат в самия край на първото полувреме. През вторите 45 минути, обаче гостите натиснаха сериозно своя съперник и успаха да изравнят с гол-шедьовър на Михаел Орачев.

Двубоят започна равностойно, без сериозни опасности и пред двете врати. В началните минути Деян Христов засече от въздуха центрира отдясно, но неточно. Заради тежкото време и високите температури, малко преди да изтече половин час игра, главният арбитър спря за малко двубоя. Футболистите отдъхнаха за минутка, пиха по глътка вода и срещата продължи. В 33-ата минута домакините пропуснаха най-чистото положение до този момент. Мичев центрира отляво, Александър Киров с летящ плонж засече от близко, но топката премина до дясната греда. Удар на Деян Христов с глава също не намери очертанията на вратата. Секунди преди да изтекат първите 45 минути, Локомотив поведе, като попадението бе изработено от бивши футболисти на Созопол. Якуб Идризов намери в наказателното поле Деян Христов. Терминатора овладя и с плътен удар по диагонала намери долния десен ъгъл на вратата на Димитър Тодоров за 1:0.

През втората част Поморие заигра далеч по-добре и доминира над своя съперник. Влезлият като резерва Бекир Расим центрира от фаул, Христо Лемперов засече с глава, но над вратата. Малко по-късно Киров фаулира грубо Лемперов, но реферът спести втори жълт и съответно червен картон за футболиста на Локомотив. В 54-ата минута Борис Тютюков отправи хубав удар от границата на наказателното поле, но Николов улови. Домакините отговориха с изстрел от малък ъгъл на Деян Христов, който излезе в аут. В средата на полувремето Станимир Тренев отново даде на съперниците минутка почивка за глътка вода. Малко по-късно Казаков намери в наказателното поле Ахмед Ахмедов, който стреля триково с пета, но топката премина до дясната греда. Секунди по-късно Тютюков центрира отдясно, но Живко Петков от непосредствена близост не успя да засече добре. В 87-ата минута логичното се случи и Поморие изравни с фамозен гол на Михаел Орачев. Полузащитникът на гостите намери долния ляв ъгъл на вратата на „железничарите“ с удар от въздуха, далеч извън наказателното поле. В продължението на мача Поморие имаха претенции за дузпа, за нарушение срещу Тютюков, но главният съдия не посочи бялата точка. Домакините пък можеха да отбележат в последните секунди, но Генчев стреля над вратата.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК