Петричев: Шансовете ни срещу Апоел са 50:50

0
-
-

„Апоел Беер Шева е отбор, който натрупа сериозен опит в Европа. Ние също имаме такъв, така че изходът от двата двубоя е абсолютно непредвидим“.

Това заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев преди занимаването на отбора за Израел, където разградчани ще гостуват на Апоел в мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят е в сряда от 20 часа на стадион „Търнър“ в Беер Шева.

„Апоел е редовен участник в евротурнирите, – заяви Петричев. – Имаме представа за съперника.

От организационна гледна точка колегите от Израел работят много добре, а към момента комуникацията между нас е на отлично ниво.

Надявам се да се поздравим с добър турнирен резултат. Мисля, че шансовете са 50:50.

Използвам случая да благодаря на министър Красен Кралев, който откликна на нашата молба. Знаете, че в момента чартърният сезон е изключително натоварен и намирането на удобни полети е изключително трудно.

Подадохме молба, която бе удовлетворена в изключително кратки срокове, и няма как да не бъдем благодарни, защото за нашия отбор беше изключително важно да пристигнем навреме, за да се адаптираме към климатичните условия и отделно момчетата да имат възможност да починат, за да се подготвим професионално за този мач.

Хубавото е, че нашите футболисти са свикнали да играят при различни климатични условия.

При всички случаи това ще има отражение върху тях, но ние нямаме право на оправдания. Има и реванш в Разград. Каквито и да са условията, ние ще се съобразяваме с тях.“

Лудогорец замина за Израел с група от 22 играчи. В нея попаднаха контузения Сисиньо, който няма да вземе участие в мача, както и двама юноши – Ерол Дост и Венцислав Керчев.

„Очакваме изключително трудни мачове, – заяви старши треньорът на Орлите Георги Дерменджиев. – Ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин.

Вече доста добре познаваме съперника, играят изключително орагнизиран и комбинативен футбол, имаме сходни стилове. Мисля че сме равностойни, ще бъдат мачове на надлъгване.

Имаме достатъчно рутина, за да може да се адаптираме към стила на противника. Щом футболистите се чувстват добре, а те са катализатор, значи сме в добра форма. Искам само да няма контузии.“

sportnamasa.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК