Подлагат Гомес на специална програма, искат го титуляр срещу Хайдук

0
-
-

Спортно-техническият щаб на Левски ще направи всичко възможно Жорди Гомес да бъде готов за титуляр в реванша срещу Хайдук, пише „Тема спорт“. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лига Европа е в четвъртък, 20 юли, от 20:00 часа на стадион „VIVACOM Арена Георги Аспарухов“. Испанският плеймейкър подписа със сините на 6 юли. За последно халфът, който има солиден стаж във Висшата лига на Англия, бе играл в испанския втородивизионен Райо Валекано. Той бе изостанал с подготовката, но въпреки това попадна в групата за гостуването на Хайдук. В предградието на Сплит Дугополие каталунецът направи своя дебют със синята фланелка. Жорди се появи на терена в 69-ата минута, като влезе на мястото на Антонио Вутов. За времето, което престоя на игрището, Гомес се понрави с изявите си. Той умело задържаше топката, опитва няколко извеждащи подавания.

Левски има нужда от опитен играч в предни позиции, който да разчупва нападенията. Във визитите на Сутиеска и Хайдук сините бяха доста беззъби в атака и централният нападател Жуниор Мапуку оставаше изолиран. Треньорът Николай Митов вярва, че Гомес може да сложи ред в играта на сините в предни позиции. И заради това кондиционният специалист Ясен Екимов прави отделни тренировки с Жорди, които да му помогнат да започне като титуляр в четвъртък.

В Левски са доволни от дебюта и на друг новак – Нелуц Рошу. В Хърватска румънецът си партнираше с Васил Панайотов в средата на терена.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК