Белия с поне 5 промени за Пирин (вероятни състави)

0

Треньорът на Бо­тев Николай Киров ще направи поне 5 промени в старто­вия си състав за днешния двубой с Пирин от 20:30 часа в Коматево. Среща­та ще е пред празни трибуни заради на­казание на жълто-черните от финала за купата с Лудогорец (2:1).

Белия ще даде почивка на част от титулярите от сре­щата с Бейтар в Лига Европа (1:1). Отборът проведе първа­та си тренировка след гостува­нето в Израел вчера следобед. Сред стартовите 11 днес със сигурност няма да попадне Йордан Минев и на негово мяс­то в лявата зона на отбрана­та ще действа Лазар Марин. Много е вероятно Радослав Терзиев да се завърне на терена лед лекуване на контузия. Той тренира пълноценно с отбора и ще влезе на мястото на ня­кого от централ­ните защитници – Генев или Димов.

Меледже и Юсеин от халфовата линия също се очак­ва да получат по­чивка. Така първи мач като титуляр може да запише новото попълнение Алваро Юлиано, а и 16-годишният Крис Добрев ще получи шанс за изява от начало­то на срещата. Със сигурност резерва ще остане лявото кри­ло Крум Стоянов, като този път Киров ще го замени с Тони Тасев. Пред наставника има по-малко опции в атака, тъй като Фернандо Виана е с наказание от финала с Лудогорец. Единственият контузен в състава е капитанът Лъчезар Балтанов, който има известни шансове да е готов за реванша с Бей­тар.

В лагера на Пирин е наказан офанзивният халф Аймен Суда. Треньорът Милен Радуканов е с доста ограничен избор откъм полеви играчи, като в групата попадат четирима юноши. В предни по­зиции ще се разчита най-вече на крилото Даниел Младенов и нападателя Станислав Костов.

Ботев няма загуба у дома от Пирин след завръщането си в елита през 2012 г. В този пери­од двата тима са се срещали 3 пъти, като канарчетата имат две победи с 3:2 и 1:0, а веднъж двубоят завърши 2:2. В истори­чески план благоевградчани са един от най-удобните съперни­ци на Ботев при домакинства -23 успеха за пловдивчани, 3 ра­венства и само 1 победа за Пи­рин.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК